donderdag 14 maart 2013

In aquaria


Vanaf ons hotel lopen we via een voetpad in de lucht op palen naar Aquaria.
Mama betaalt de tichetjes. Ik zie allemaal zndbakken met water erin. Ik mag een zeester aanraken en ik voel aan zijn zuignapjes aan de onderkant. Ik ga naar de zandbak ernaast en zie een vis zwemmen. Dan vertelt de meneer tegen mama dat het een haai is. En dan zegt de meneer dat we de haai mogen aaien. Jitske durft niet, maar ik wel. De haai is een bamboe haai. We lopen verder en we zien een meneer die een sidderaal eten geeft met een plastieken stock. Dat is belangrijk, want met een metalen stock zou hij electrische schokken kunnen krijgen.
Verderop zien we een heel grote bokaal met ottertjes. Om 12u is het voedertijd voor de ottertjes en ze weten uit zichzelf dat het bijna 12u is: ze staan al te janken bij de deur. Er is een koepeltje onder de kooi, waar we onder kunnen met ons hoofd, zodat we de ottertjes langs ons heen zien rennen terwijl ze eten krijgen. Ze doen ook kunstjes omdat ze dan eten krijgen.
We wandelen verder en komen in een stukje jungle terecht. We zien in kleine bokaaltjes tarantula's en in een grotere bokaal een grote dikke geelachtige slang.
Dan stappen we op een loopband die ons door de onderwatertunnel leidt. We zien lekkere taarten, slagroomsoesjes en andere lekkernijen voorbij drijven... Grapje !! Ik zie hele mooie grote haaien (tiger sand shark). We zien ze 30% kleiner dan ze echt zijn door de dikte van het glas. Verder ook mooie vissen, roggen en een hele grote groene waterschildpad. Als we om het hoekje gaan is er een duiker in het aquarium want het is voedertijd voor de haaien. Weet je dat sommige haaien wel 3000 tanden in hun bek hebben en er altijd een nieuwe krijgen als ze er één verliezen ?

2 opmerkingen:

  1. Hallo Jistke en Lenka,
    Wat een avonturen maken jullie mee. Het moet daar wel heel leuk zijn!
    Groeten,
    Rolf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo!

    Wat een leuke teksten en mooie foto's! Dit moet een wonderlijke ervaring voor jullie zijn!
    (Sorry, dat we nog niet konden skypen. Het geluid van onze pc is stuk en kan niet worden hersteld.) Groetjes uit Gent. Camille, Iris, Kristof

    BeantwoordenVerwijderen